Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

MosóMami Babassu Vaj - Bio

Ár:
1.890 Ft (1.488 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron

Kókuszos-kávés illatú, nagyon aromás és különösen zsíros alapanyag.

Hajpakolások, testápolók kiváló összetevője ez a brazil eredetű, Fair Trade, bio vaj.

Gyártó: MosóMami
Származás: Brazília
Kiszerelés: 100 ml
 
Bio
Pálmaolajmentes
Vegán
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Babassu pálmát teljes egészében felhasználják, de különösen a gyümölcse értékes: a babassu diószerű terméséből vajat/olajat nyernek, ami kiválóan táplálja a bőrt, és a hajat. A babassu vaj a kókuszzsírra emlékeztető állagú: szobahőmérsékleten (24 °C alatt) szilárd, de ha a tenyerünkben melengetjük, vagy a testünkre dörzsöljük, akkor hamar megolvad.

Egyszerre kókuszos és kávés aroma jellemzi ezt a bio, Fair Trade növényi vajat, mely kencék remek összetevője lehet. Állagában, tulajdonságaiban a kókuszvajhoz áll közel, de annál kissé zsírosabb, tömörebb vaj. Érdemes lazább olajjal keverni, hogy gyorsabban felszívódjon a bőrön. Hajvégápolónak önmagában is kitűnő, akár hajwax is készíthető belőle.

A natúrkozmetikumok egyre közkedveltebb alapanyaga. Keverik shea- és mangóvajjal, szőlőmagolajjal, esetleg illóolajokkal. Fontos azonban, hogy megbízható forrásból származó terméket válasszunk! Kiváló alapanyag házi szappanok készítéséhez is, jól keményítik a készítendő szappanunkat. A babassu kivonatot ajakápoláshoz, valamint leégett bőrkezelésére is alkalmazzák, érzékeny bőrűeknek is kifejezetten ajánlott.

Selymessé, csillogóvá teszi a bőrt és hajat, gátolja a bőr öregedését, és tartósan megóvja a kiszáradástól. Kiváló hajvégápolónak is, de bőrbetegségek esetén is hasznunkra válik: alkalmazzák az pikkelysömör, bőrszárazság, bőrgyulladás, ekcéma esetén is.

Azoknak viszont, akik allergiásak a dióra, csak óvatos kipróbálás javasolt, mert esetükben sajnos a babassutól is allergiás reakciók jelentkezhetnek.

Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.

Összetétel (INCI): Argania Spinosa

 

Összetétel (INCI): Orbygnia oleifera seed oil
 

Csomagolása:

Újrahasznosítható PET műanyag tégely alumínium kupakkal. Kérjük dobd őket a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Natúr, Fair Trade és ökológiai gazdálkodásból származó növényi hozzávaló házilag készített natúrkozmetikumokhoz és szappanokhoz.

A házi kozmetikumkészítéssel természetes alapanyagú, kőolajszármazékoktól szintetikus illatanyagoktól és tartósítószerektől mentes bőrápoló krémek készíthetőek.

Az otthoni szappanfőzéssel természetes alapanyagú, irritatív habzóanyagoktól (pl. SLS) és tartósítószerektől mentes tisztálkodó- és mosószer készíthető. Szappanok használatával ráadásul sok hulladékot, sok műanyag flakont megspórolhatunk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!