Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

[EREDETI RECEPT] Arquebusade Elixir - Svájci gyógynövényes elixír

Ősi svájci receptúra

Az 1500-as évek óta emberek százezreinek életét könnyítette meg az ARQUEBUSADE ELIXIR svájci gyógyvíz.

Az Arquebusade vizet a 16. században az élet elixírjének is nevezték, amely sokszor mentette meg a sérült katonák életét, később pedig a királyi udvarban még az udvarhölgyek is előszeretettel használták bőrük ápolására ezt a 100%-ig természetes gyógynövénykivonatot.

Az Arquebusade vizet sokan kincsként tartották a szekrényeikben, ami baj esetén azonnal kéznél volt.

Ez az elixír a XVI. század óta a francia seregek katonai orvosságok listáján is szerepelt, és XIV. Lajos, azaz a Napkirály patikusa is használta. Az elixír receptjét az 1790-es években két lausanne-i patikus örökítette tovább az utókor számára.

A 24 gyógynövény keverékéből álló ARQUEBUSADE ELIXIR nem egyszer bizonyított az évszázadok során.

ránctalanító krém helyett bőrfiatalításra 
dezodor helyett a kellemetlen szagok megelőzésére 
kézfertőtlenítő helyett a kéz tisztítására 
sebfertőtlenítő folyadék helyett a sebek tisztítására 
hajszesz helyett hajápolásra
szájvíz helyett aftára és szájfertőtlenítésre
gomba elleni krémek helyett lábgombára, körömgombára
lábizzadás elleni spray helyett a kellemetlen lábszag megelőzésére
szemölcs elleni krém helyett a bőr helyreállítására 
bőrnyugtató krém helyett napégésre, rovarcsípésre
arctisztító tonik helyett a bőr pórusainak tisztítására

 

 

I. Ferenc francia király az 1500-as évek elején utasítást adott szerzeteseknek, hogy készítsenek hatékony gyógynövénykivonatot a katonák számára az arquebusade puska (nehézpuska, muskéta) által okozott lőtt sebek gyógyítására.

 

Az elixírt a középkori puskalövésről (coup d’arquebuse) nevezték el: Eau vulnéraire d’Arquebusade azaz az Arquebusade puskalövés sebforrasztó vize névre keresztelték. Az elixír, melyet a St-Antoine monostorban (Vercors) élt szerzetesek készítettek végül el, hatékony megoldást jelentett.

 

Az elixír a XVI. században a francia seregek katonai orvosságok listáján is szerepelt, és XIV. Lajos, azaz a Napkirály patikusa is használta. Akkoriban az Arquebusade vizet sokan kincsként tartották a szekrényeikben, ami baj esetén azonnal kéznél volt. Ez ma sincs másként, hiszen az Arquebusade víz nem tűnt el és nem is merült feledésbe az évszázadok folyamán. Az Arquebusade víz eredeti receptjét az 1790-es években két lausanne-i patikus örökítette tovább az utókor számára.

 

Az évszázadok során írásos dokumentumok, levelezések, eredeti számlák maradtak fent az eredeti Arquebusade vízről. Ma az ősi hagyományokhoz hűen, egy svájci manufaktúra készíti az 1600-as években leírt eredeti recept alapján az eredeti Arquebusade Elixirt – pontosan olyan nagy gonddal és hozzáértéssel, mint ahogyan azt tették az 1500-as évek elején élt francia szerzetesek: az Alpokban őshonos gyógynövényeket közvetlenül a leszedés után még frissen feldolgozzák.

Az eredeti Arquebusade Elixir az alábbi gyógynövények kivonatait tartalmazza koncentrált formában:

apróbojtorján, betonikafű, borsmenta, cickafarkfű, csomós görvélyfű, édeskömény, ezerjófű, ezüstös hölgymál, fehér üröm, fekete nadálytő, fekete üröm, gombaernyő, izsóp, kamilla, körömvirág, lándzsás útifű, orbáncfű, orvosi veronika, orvosi zsálya, réti margitvirág, százszorszép, szíveslevelű gubóvirág, varjúháj, vasfű

 

Az Arquebusade Elixir egy speciális desztillációs eljárással készül, így a gyógynövények kivonatán, valamint vízen és alkoholon kívül semmilyen más összetevőt nem tartalmaz. A gyógynövényekkel történő kezelések izopátiás hatásokkal rendelkeznek, ami annyit jelent, hogy nem a tüneteket nyomják el, hanem a testet és a bőrt táplálva segítik a gyógyulási folyamatokat, így a test bármely pontján sikeresen alkalmazhatók.

 

Az Arquebusade Elixirhez ráadásul a ELIXIR2000 kuponkódot felhasználva 2000 forint kedvezménnyel juthatnak hozzá a regisztrált érdeklődők.

 

Rendezés:
27.980 Ft 21.990 Ft
Utolsó 2 db raktáron
13.990 Ft 11.990 Ft
Raktáron
6.990 Ft 4.990 Ft
Raktáron

Keresés