ECOEGG Tudástár

[GYIK] - Gyakran Ismételt Kérdések

Az ecoegg Mosótojás helyettesíti a hagyományos mosószereket és az öblítőt egyaránt. Használata igen egyszerű, midössze be kell helyezni a golyócskákkal feltöltött Mosótojást a mosógép dobjába a ruhák tetejére és hagyni, hogy elvégezze a munkát.

De talán felmerül benned a kérdés, hogy rendben van, hogy ilyen egyszerű a használata, de valójában hogyan tisztítják ki a ruhákat ezek a kis cuki golyócskák.

A Mosótojás beljesében két különböző típusú golyaócska található. Az egyik fehér színű a másik pedig szürke (turmalin).

A fehér színű golyócska főleg biológiailag lebomló felületaktív anyagból, stabilizátorból és kötőanyagból áll. Ezek a golyócskák végzik el a fő tisztító munkát. A sötét szürke színű golyócskák a turmalin. Ezek támogatják a ruhák puhaságát. Ez a két különböző színű golyócska együtt dolgozik mosásunk optimális eredmény elérése érdekében.

Na nézzük a tudományt... Hogyan működik az ecoegg Mosótojás?

A Mosótojás hipoallergén, ami azt jelenti, hogy durva vegyszerek nem maradnak a ruhák szöveteinek szálai között, illetve nem távoznak a víz és csatorna rendszereinkbe.

Illatok

A Mosótojás kapható illatmentes, tavaszi és pamut változatban. Mindezek mellett tudni kell, hogy mivel többször mosunk ugyanazzal az adag mosógolyócskával, ezért ez az illat nem lesz intenzíven érezhető a ruhákon. Fontos tudni azt, hogy azért mert a ruhák nem lesznek erősen illatosak, az nem azt jelenti, hogy nem tiszták. Sajnos a legtöbbünk hozzászokott az erős illatokhoz többnyire az öblítők révén, ami következtében az illatot és a tisztaságot összekapcsoljuk. (Ezekről is olvashatunk sokat különböző cikkekben, blogokban) Intenzív illat érdekében javasoljuk a mosóparfümök használatát.

Ecoegg Mosótojás

A Mosótojás napjaink egyik legtrendibb vegyszermentes mosószere, mely gazdaságos kiszerelésben kapható, ezért egy mosás akár kevesebb mint 14Ft-ba kerülhet (kiszereléstől függően).

Hogyan használjuk a vegyszermentes Ecoegg Mosótojást?

Egyszerű mosás mosótojással

A Mosótojás újrahasznosított anyagból készül, a benne levő fehér golyócskák főleg kókuszdió számazékot, mosószódát, mészkövet, szódabikarbónát tartalmaznak, melyek a szürke kerámia golyócskák (turmalin) együttes hatásával fejtik ki tisztító hatásukat. A Magyarhoni Földtani Társulat 2015-ben indította el „Az év ásványa” és „Az év ősmaradványa” programot, melynek célja a földtudományok két pillérének, az ásványoknak és az ősmaradványoknak a népszerűsítése, valamint az ismeretterjesztés.” Az év ásványa 2020 címet a TURMALIN nyerte el. (forrás: wikikpedia)

A Mosótojás használatatkor öblítő használata nem szükséges, de megengedett. A ruhák öblítő használata nélkül is puhák lesznek, ezért sokan mindössze mosóparfümöt használnak öblítő helyett, hogy a ruhák kellemes illatúak legyenek. A Mosótojásban levő golyócskák vízlágyító hatásának köszönhetően nincs szükség vízlágyító szerek vagy egyéb adalékok hozzáadásához.

Mosótojás szétbontva

A Mosótojás vegyszermentességének köszönhetően érzékeny bőrűek is kiválóan használhatják beleértve a babaruhák mosását is.

Hidegvizes mosástól 60 oC fokig moshatunk vele színes és fehér ruhákat egyaránt. Fontos tudnivaló, hogy a  napi mosás végeztével a Mosótojást száraz helyre kell tenni, hogy a benne levő golyócskák ki tudjanak száradni.

Hogyan helyezzük bele a golyócskákat a Mosótojásba

Először nyissuk szét a Mosótojást úgy, hogy benyomjuk a kis fehér gombocskát az oldalán és elfordítjuk ellentétes irányba az alsó és felső részét. A nagyobbik részébe töltsünk két csomag fehér és egy csomag szürke (turmalin) golyócskát, majd zárjuk vissza a tetejét.

Használat

A ruhákat helyezzük a mosógépbe, úgy hogy figyelembe vesszük a ruhák cimkéjén levő, mosására vonatkozó jeleket. Nem javasoljuk kézi mosású ruhák ecoegg Mosótojással való gépi mosását. Mindíg gondosan kövesd a ruhák címkéjén feltüntetett mosási utasításokat. A színes és fehér ruhákat mosd külön.

Az ecoegg Mosótojás jól elbánik a mindennapi szennyeződésekkel, ugyanúgy, mint a hagyományos mosószerek, de időnként szükséges a folttisztító használata a makacsabb szennyeződésekkel szembe. A foltos, erősen szennyezett ruhák előkezelése javasolt természetes alapú folttisztítóval. A folttisztító használata nem befolyásolja az ecoegg Mosótojás hatékonyságát.

A mosógépbe helyezett ruhák tetejére tedd rá az ecoegg Mosótojást és indítsd el a mosóprogramot a megszokott módon (max 60 oC). Arra figyelj nagyon oda, hogy ne tömd teli a mosógépet ruhával (ez nem azt jelenti, hogy fél adagot kell betenni a gépbe!), kell a Mosótojásnak hely, hogy jól körbe tudjon forogni. Csökkentett vízmennyiség használata nem javasolt.

A mosás végeztével, ha a ruhákat áthelyezzük szárítógépbe vagy a mosógépünk szárítógéppel egybeépített, akkor figyeljünk rá, hogy a mosótojás ne kerüljön át a szárítógépbe, illetve ne legyen benne a mosógépben a szárítás ideje alatt, mert a mosógolyócskák hatékonyságát és élettartamát rendkívüli mértékben lerövidíti.

Tehát a Mosótojás haszálata rendkívül egyszerű. Sokan visszajelezték már, hogy a férjük is örömmel teszi be a mosást, mióta elkezdték a Mosótojást használni, mert nem kell méregetni, lötyögtetni csak behelyezni a Mosótoját  a ruhák mellé.

Mosógépfertőtlenítő Tabletta

A tisztító tabletta olyan, mint egy méregtelenítő kúra a mosógép számára. 

Meghatározott időközönként minden mosógépnek szüksége van tisztításra, különösképpen ha már használtál mosóport vagy folyadékot a mosógépben. Ezek a szerek lerakódásokat képeznek a csövekben, résekben, mely kellemetlen szagokat okozhatnak, továbbá ezek a lerakódások a mosógépnek sem tesznek jót.

Mosógépfertőtlenítő Tabletta

• 6 tabletta egy kiszerelésben

• Megszünteti a kellemetlen szagokat, a mosószer és vízkő lerakódásokat

A mosógépek JÓ/MEGFELELŐ működéséhez elengedhetetlen a mosógép tisztántartása.

Az ecoegg Detox Mosógéptisztító Tabletta

  • alaposan kitisztítja a mosógépet olyan helyeken is, ahol te nem látod
  • eltakarítja a vízkő és mosószer lerakódásokat, még a zugokból és a résekből is.

A Detox Tabletta eltávolítja a hosszú idők alatt lerakódott szennyeződéseket is, így szüntetve meg a kellemetlen szagokat.

Hogyan használd?

Csomagolj ki egy darab ecoegg Mosógéptisztító tablettát és tedd a mosógép ÜRES dobjába.

A lehető legmagasabb hőfokon (de minimum 60 oC-on), indítsd el a leghosszabb mosási programot.

Amennyiben nem új a mosógép, és rég vagy még soha nem csináltál tisztítást benne, akkor érdemes akár kétszer is megcsinálnod a tisztító mosást nagyon rövid időn belül. (Tudni kell, hogy ha sok a lerakódás a csövekben, a dobban, akkor egy tabletta csak a nagyját tudja feloldani, és a gépben lévő kellemetlen szag nem fog teljes mértékben megszünni.)

NE tegyél semmilyen ruhaneműt vagy mosótojást a tisztítás idejére a mosógépbe.

A mosógép tisztítását a használat gyakoriságától függően, érdemes havonta ismételni.

Újratöltés

Amit tenned kell miután megvetted és feltöltötted a golyócskákkal a Mosótojás, hogy behelyezed a mosógép dobjába, hogy elvégezze neked a tisztítást. A használat folyamán a mosógolyócskák mérete elkezd csökkenni. Azt sem szabad a használat során elfelejteni, hogy a Mosótojásnak szüksége van vízre hogy akiválódjon, ezért fontos meggyőződni arról, hogy van elég hely és a víz a mosógépben ahhoz, hogy a víz is és a Mosótojás is jól körbe tudjon járni. Nem javasoljuk a félig üres mosógép használatát, mert az erőforrás pazarlást jelentene, de az előbb írtak miatt nem szabad teljes mértékben telitömni a mosógépet.

Az első kb 70 mosás után látni fogod, hogy a mosógolyócskák mérete az eredeti kb a felére vagy az alá csökkennek. Ez azt jelenti, hogy itt az ideje az utántöltésnek, ami szinte gyerekjáték.

Hogyan töltsd újra az Ecoegg Mosótojást?

  1. Nyitsd ki a Mosótojást: fogd meg mindkét felét a Mosótojásnak, nyomd meg a kis gombot rajta, majd fordítsd el ellentétes irányba, amig a két kis nyilacska egymás fölé nem érkezik.
  2. Óvatosan vedd szét a két fél tojást, nehogy kiszórd a benne levő golyócskákat.
  3. Amikor utántöltöd, a benne levő megkopott golyócskákat ne ürítsd ki belőle, mindössze egyszerűen töltsd fel a fehér mosógolyócskákkal a mosótojás nagyobbik felét. (Ha nem fér bele egy egész csomagnyi adag, akkor a maradékot légmentesen zárd le, és tárold az eredeti zacskójában. A legjobb eredmény elérése érdekében, a Mosótojásnak olyan tele kell lenni, amennyire csak lehetséges.)
  4. Helyezd a Mosótojás kisebbik felét vissza úgy, hogy a két háromszög egymás felett legyen, majd fordítsd el őket a nyílnak megfelelő irányba. Kis kattanást fogsz hallani, ahogy a záró gomb beugrik a helyére.
  5. Győződj meg róla, hogy a Mosótojás teljesen be van zárva, mielőtt ismét elkezded használni.

Körülbelül 70 mosásonként érdemes újratölteni (ez kb 3-4 hónapnak felel meg a heti mosások számától függően).

Utántöltésnél mindössze már csak a fehér mosógolyócskákat kell tölteni a Mosótojásba (a sötét színű turmalint nem, hiszen az nem kopik el).

Utántöltő változatok:

Illatmentes

Friss Pamut

Lágy Tavasz

Ecoegg Szárítótojás információ

Áttörés a szárítógépes szárítás terén

  • Csökkenti a szárítógépes szárítási időt akár 28%-kal
  • Puhává teszi a ruháidat
  • Bőrgyógyászatilag tesztelt

Ez az újfejlesztésű Szárítótojás segít a szárítási idő lecsökkentésében, így a kevesebb áramfogyasztás miatt pénzt spórolsz vele. Ha van szárítógéped akkor ez egy kihagyhatatlan lehetőség számodra.

Pénzmegtakarítás

Tudtad, hogy a szárítógép az egyik legdrágább fenntartási költségű háztartási eszköz? Ez nem így lesz mostantól, az ecoegg Szárítótojásnak köszönhetően!

A Szárítótojás a ruháidat a szárítógépben szétválasztja egymástól a szárítási folyamat során, így a levegő könnyebben át tudja járni a ruhákat, aminek következtében a ruhák hamarabb száradnak.

A szárítási időt átlagosan kb. 28%-kal csökkenti le. Például, ha a szárítási idő egy órába telt, akkor most az lecsökkenhet akár 42 percre is azáltal, hogy az ecoegg Szárítótojást beteszed a szárítógéped dobjába a szárítás idejére. Gondold végig mennyi pénzt tudsz ezzel megspórolni egy év alatt!

Rendkívül puha ruhák

Az ecoegg Szárítótojás kifejlesztésének további jótékony hatása a ruhákra nézve, hogy vatta puhák lesznek, természetes módon, mindenféle lágyítószer hozzáadása nélkül, ezzel még több pénzt spórolva neked.

Pazar, természetes illat

Az illatosított ecoegg Szárítótojásban fogsz találni illatrudakat, melyek szárítás közben finom illatot árasztanak a ruhák közé. Ez a finom illat átjárja a ruháidat száradás közben, így a megszáradt ruháid kellemes illatot fognak árasztani.

Gyorsabb száradási idő, vattapuha ruha

Kapható Illatmentes, Lágy Pamut és Tavaszi Virág illatban.

Hogyan működik a Mosótojás?

A Mosótojás sok kis golyócskát tartalmaz, ami a Mosótojás tisztító erejének a titkát adja. Két típusú golyócska van benne.

Az egyik a turmalin kerámia golyócska, mely szűrkés színű. A másik pedig fehér színű, mely tulajdonképen koncentrált mosószer.

Mit tartalmaz a fehér golyócska?

A fehér golyócska főleg kókuszdió számazékot, mosószódát, mészkövet, szódabikarbónát tartalmaz.

Az illatmentes változat semmilyen illatanyagot nem tartalmaz.

A tavaszi illatú tartalmaz boróka, rózsaszirom, áfonya és málna illatokat, míg a pamut illatú pacsulit, olajíriszt, vaníliát és pézsmát.

Kell öblítőszert használnom az ecoegg Mosótojás mellé?

Öblítőszer használható, de nem szükséges. Az öblítőszer használata nem befolyásolja az ecoegg Mosótojás hatékonyságát. Alternatívaként sokan használnak ecetet vagy mosóparfümöket.

Szükséges vízlágyítót használnom a Mosótojás mellé?

Vízlágyító használatára nincs szükség, mert a Mosótojásban lévő ásványi golyócskák természetes módon ionizálják az oxigén molekulákat, így a víz pH értékét is növelik.

Az ecoegg Mosótojás környezetbarát módon, környezetbarát anyagból készül?

Igen. A Mosótojás újrahasznosított anyagokból késztül és maga is újrahasznosítható.

Érzékeny bőrűeknek is ajánlott?

Az ecoegg Mosótojás nem tartalmaz durva vegyszereket, ezért érzékeny bőrűek, ekcémások is használhatják, sőt baburhák mosásához is kiváló.

Az ecoegg Mosótojás kifejlesztésekor az cég együtt működött az Allergia UK és Ekzema szervekkel, mely eredeményeképpen született ez a 100%-ban hipoallergén mosószer, mely biztonsággal használható még a legérzékenyebb bőrűek számára is.

Tönkre tudja tenni a Mosótojás a mosógépemet?

Nem. Az ecoegg Mosótojás tökéletes biztonsággal használható minden típusú mosógépben. Rugalmas, de mégis tartós anyagból készült, mely nem tesz kár a mosógépben.

10 kg-os Mosógépem van. Ebben is használhatom a Mosótojást?

1 db Mosótojás kb 7-8 kg-os mosógépig működik hatékonyan. Amennyiben ennél nagyobb kapacitású géped van, úgy 2 db Mosótojást javasolt használnod.

Milyen hőfokon használható a Mosótojás?

Az ecoegg Mosótojás hatékonyan használható 60oC-ig, beleértve a hideg vizes mosást is. 60oC felett a Mosótojás használata nem javasolt.

Ki kell szárítanom a Mosótojást a mosások között?

Ha több mosást csinálsz egymás után, akkor használd folyamatosan a Mosótojást, nem kell megszáradnia mosások között. Amikor befelyezted a mosást az adott napra, akkor viszont ne hagyd a mosógépedben, hanem vedd ki és hagyd, hogy kiszáradjanak a golyócskák.

Belekerült a Mosótojás a szárítógépbe a szárítás idejére. Tönkre tettem a Mosótojást?

Nem, de a mosógolyócskák használati ideje jelentősen lerövidül, kevesebb mosást fogsz tudni vele csinálni, mint az előirányzott mosási darabszám.