Blog
ECOEGG
Élelmiszerek
Étrendkiegészítők
Férfi higiénia
Mosás, Takarítás
Női higiénia
Szépség és Higiénia
Zero Waste
Szűrés törlése

Minden, amit a mosóparfümökről tudni kell

2022.02.09 10:00

A mosás sokak számára elképzelhetetlen lenne öblítő nélkül, hiszen ettől lesznek a ruhák és egyéb textíliák igazán illatosak és puhák, valamint a vasalást is megkönnyíti. Mégis érdemes kipróbálni a mosóporokon, öblítőkön és egyéb tisztító géleken kívül valami mást - és ez pedig a mosóparfüm!

Minden, amit a mosóparfümökről tudni kell

Vajon ez már megint csak egy felkapott őrület, vagy tényleg hasznos kelléke lehet a háztartásodnak a mosóparfüm? Ha szeretnéd megtudni a választ és kideríteni, hogy mi fán terem ez az újkeletű tisztítószer, akkor tarts velünk mai blog cikkünkben!

Végre egy természetes megoldás ruháid frissen és illatosan tartásához! A mosóparfüm kiváló választás, ha te is kizárólag természetes összetevőket tartalmazó, biológiailag tesztelt és környezetkímélő megoldást szeretnél ruháid és bőröd számára.

A mosóparfüm pozitív hatásai és előnyei az öblítőkkel és egyéb mosószerekkel szemben

Természetes összetevői révén a mosóparfüm más folyékony és por állagú szerekkel szemben nem okoz bőrirritációt, allergiás reakciókat, kiütéseket, amelyek igen gyakoriak az adalékanyagokkal, irritatív anyagokkal és egyéb mesterséges szerekkel dúsított ruhatisztítók esetében. Nem utolsó sorban, a textilöblítők aromái is ártalmasak lehetnek egészségünkre nézve, hiszen azok napokig, hosszantartóan megőrzik illatanyagaikat, amelyek kipárologva a ruhából előidézhetnek légúti problémákat. Ezen káros hatások elsősorban a babák bőrére, az ekcémás bőrre és az asztmától szenvedők részére lehet kellemetlen és akár veszélyes is, ezzel szemben a mosóparfümök nem okoznak ilyen jellegű tüneteket.

Tévhitek a mosóparfümről

  • “Mosóparfüm használatával a textilek nem lesznek illatosak.”

 

Ha csupán ezért nem mersz mosóparfümre váltani, akkor meg kell, hogy nyugtassunk: ennek a felvetésnek semmi valóságalapja nincsen! Átlagosan egy mosáshoz elegendő 25-30 cseppet adagolnod a mosandó ruhákhoz. Természetesen - mint egyéb mosószerek esetében is - az intenzívebb illat eléréséhez többet is cseppentened.

  • “A mosóparfüm használata sokkal körülményesebb, mint a hagyományos öblítőé.”

 

Miért lenne az? Persze, itt nem csak egyszerűen beleöntöd az adagoló tartályba a folyadékot, hanem érdemes számolnod is a cseppeket - ezzel serkentheted saját környezettudatos életmódod is. Viszont nem kell ezen aggódnod, már a legtöbb kupakban beosztással jelezve van, így neked csak a megfelelő csíkig kell felöntened és mosógépbe tölteni, akárcsak az öblítő esetén. 

  • “A mosóparfüm kiszereléséhez képest igen drága.”

 

A mosóparfüm legtöbb esetben valóban csak 100 ml-es kiszerelésben vásárolható meg, manapság egyre szélesebb a választék és 200 ml-es változatban is beszerezhetők. Ár-érték arányát tekintve pedig elmondható, hogy egy átlagos 100 ml-es flakon akár 150 mosáshoz is elegendő, ezzel nagyságrendekkel olcsóbb lehet az egy mosásra jutó ára, mint az öblítőé! 

Tippek a mosóparfüm alkalmazásához:

  • A mosóparfümöt adagolhatod ecetes víz keverékébe, ekkor arányaiban véve 2/3 vizet és 1/3 rész ecetet keverj össze és add hozzá a mosóparfümöt, majd öntsd a mosógép öblítő tartályába.
  • Ha szárítógépben alkalmaznád, akkor cseppents 4-5 csepp mosóparfümöt egy kisebb textíliára és tedd a gépbe.
  • Amennyiben vasalt ruháidat szeretnéd illatosítani vele, adj 8-10 cseppet 1 dl desztillált vízhez.
  • Ha a szekrényedet szeretnéd illatosítani, ezáltal a behajtogatott ruháid, akkor vegyél egy vattapamacsot és tegyél 5 csepp mosóparfümöt rá, majd helyezd a ruhák közé.
  • A porszívózást is kellemesebbé teheted, ha egy vattakorongra 5-6 csepp mosóparfümöt adagolsz és beteszed azt a porzsákba.


Próbáld ki az Ecohaztartas.hu vegyszermentes mosóparfümjeit és élvezd a természetesség erejét ruháidon és a lakásban lévő textíliákon!