Blog
ECOEGG
Élelmiszerek
Étrendkiegészítők
Férfi higiénia
Mosás, Takarítás
Női higiénia
Szépség és Higiénia
Zero Waste
Szűrés törlése

Napozás kisokos

2022.07.18 10:00

Újra itt a kánikula, a napokig tartó hőség időszaka! A vakáció, nyaralás és kirándulások közepette sem szabad megfeledkezni a megfelelő védelemről, hiszen ilyenkor kiemelten fontos óvni bőrünket a Nap káros sugarai ellen! Mai blog cikkünkben mutatjuk, hogy melyek a legfontosabb alaptételek, amelyeket a júliusi forróság idején érdemes észben tartani és megfogadni, ha nem szeretnénk rák vörösre sülni és a vakáció hátralévő részét lepirultan, hámló bőrrel tölteni.

 

Napozás kisokos

Mikor és mennyit?

Talán a legfontosabb kérdés, hogy mikor és mennyi időre feküdjünk ki napozni extrém hőség idején. Köztudott, hogy délelőtt 11 és délután 15 óra között érdemes hanyagolni a napon töltött időt, visszahúzódni az árnyékba. Természetesen vannak helyzetek - főleg egy nyaraláson -, amikor ez nem egészen kivitelezhető.

Fokozatosan növeld a napon töltött órák számát, ne süttesd magad órákon át! Ha lehetőséged van rá, már a nyaralás előtt érdemes egy alapszínt “szerezni”, amivel könnyebben megy a barnulás és kisebb eséllyel égsz le már az első adandó alkalommal, ahogy a Nap sugarai a bőrödet érik.

Napvédők alkalmazása:

Függetlenül attól, hogy mennyi időt töltünk a napon, érdemes minden esetben napvédő krémet alkalmaznunk, és nincs ez másképp akkor sem, ha félig napos, vagy csak árnyékos területen töltjük az időnket, hiszen a Nap felhős égbolt esetén is képes a káros UV sugarak 80%-át a légkörbe bocsátani.

Hogyan segítenek a napvédő krémek?

  • Megakadályozza a leégés és a bőrrák kialakulásának lehetőségét.
  • A naptej használata csökkentheti a melanoma kialakulásának kockázatát.
  • Véd a ráncosodástól, bőrszárazságtól.

Hűsölés kívül-belül:

Nem csupán a napsugarak, de a  túlzott felhevülés ellen is védekezni kell! Vonuljunk árnyékba, hűtsük magunkat vízzel, kívül belül, ússzunk és fontos, hogy ne a tűző napon szárítsuk bőrünket. A megfelelő folyadékpótlásról pedig a nyár egyik napján sem szabad megfeledkezni, hiszen a rendkívüli melegben könnyebben párolog szervezetünkből bárminemű folyadék.

Napozás utáni hidratálás:

Bőrünk napvédő alkalmazása mellett is némileg veszít hidratáltságából, amely könnyedén helyreállítható egy napozás utáni hidratáló olajjal. Ilyen például a Coconutoil Bio Napozás Utáni Olaj, amely az Aloe vera, és az avokádó olajnak köszönhetően vitaminokat és antioxidánsokat juttathat a bőrbe, elősegítve annak gyors regenerálódását.

Milyen esetekben kerüld a napozást?

  • Amennyiben sok anyajegy található a testeden, alapvetően jobban kerülendő a napozás.
  • Daganatos betegségek esetén, vagy autoimmun betegség esetén sem ajánlott túl sok időt közvetlen napsütésben eltölteni.
  • Smink, parfüm viselése mellett, hiszen a kozmetikumok “beleéghetnek” a bőrödbe.
  • Fényérzékenység, bőrkiütés, pigmenthiány esetén.
  • Extra odafigyelés szükséges a Napon töltött időt nézve várandós kismamák esetén.


Napozz biztonságosan és tudatosan! Ehhez válaszd az Ecohaztartas.hu termékeit, hogy élvezni tudd a napbarnított bőröd szépségét!