Blog
ECOEGG
Élelmiszerek
Étrendkiegészítők
Férfi higiénia
Mosás, Takarítás
Női higiénia
Szépség és Higiénia
Zero Waste
Szűrés törlése

Ragyogóan tiszta fürdőszoba környezetkárosító vegyszerek nélkül

2021.09.08 16:40

A fürdőszoba igen kényes terület, amelyet az esetleges fertőzések elkerülése érdekében érdemes a lehető legtisztábban tartanunk – különös tekintettel például a fürdőkádakra, zuhanytálcákra és természetesen a WC környékére, ahol előszeretettel telepszenek meg és szaporodnak el bizonyos mikroorganizmusok. Azt gondolhatnánk, hogy ezeket a területeket csak erős szintetikus tisztítószerekkel tarthatjuk tisztán, amelyek károsítják a környezetet, de szerencsére van más megoldás.

Ragyogóan tiszta fürdőszoba környezetkárosító vegyszerek nélkül

Az elmúlt években egyre több család törekszik tudatosabb döntéseket hozni és környezetkímélő módszereket keresni takarítás terén. Sokan visszanyúlnak olyan régi praktikákhoz és megoldásokhoz, amelyeket nagyszüleink idejében alkalmaztak. Nem csoda, hogy e törekvések nyomán ismét reneszánszát éli a szódabikarbóna alkalmazása.

A szódabikarbóna (NaHCO3) gyengén lúgos, meleg vízben jól oldódó anyag. Jó nedvszívó, zsíroldó és szagtalanító hatású, a környezetre ártalmatlan. Kevésbé lúgos, mint a mosószóda, és jobban oldódik a vízben.

 

Szódabikarbóna

Környezetkímélő voltán túl az alkalmazása mellett szól sokoldalúsága is, hiszen a fürdőszobán kívül a lakás számos pontján felhasználhatjuk, sőt akár izzadásgátlóként is alkalmazhatjuk. Tisztálkodás után még nyirkos bőrünket egy kis pamutdarabra tett szódabikarbónával töröljük át, így gátolhatjuk az izzadást és megszűntethetjük a kellemetlen szagokat, 2-3 liter meleg vízből és egy csésze szódabikarbónából pedig akár frissítő és egészséges lábfürdőt is készíthetünk.

Szagsemlegesítő hatását remekül bevethetjük a konyhában is (például a hűtőszekrényben), de a fürdőszobában is sikerrel alkalmazhatjuk például a WC kagyló tisztításánal. A nedves WC kagylóba szórt, majd WC kefe segítségével a felületre dörzsölt szódabikarbóna eltávolítja a szennyeződéseket és semlegesíti a kellemetlen szagokat.

Súrolószerként is remekül alkalmazhatjuk. Tömény, melegvizes oldatát alkalmazhatjuk a csempén vagy akár olyan kényes felületeken, amelyeket szeretnénk karcmentesen tartani. Kitisztíthatjuk vele a mosdókagylót, a kádat, zuhanytálcát, de akár rozsdamentes acél felületeket is takaríthatunk vele.

A szódabikarbóna segítségünkre lehet lefolyók dugulásának megszüntetésénél is: egy rész szódabikarbónát és két rész ecetet a lefolyóba öntve, majd a lefolyót letakarva nemcsak a kellemetlen szagok, de, a két anyag reakciója során képződő gázoknak hála, a dugulás is megszüntethető.

Azoknak sem kell aggódniuk, hogy tisztítószer nélkül maradnak, akik jobban bíznak az ugyan természetes alapanyagokból, de mégiscsak kifejezetten erre a célra előállított tisztító- és súrolószerekben.

A Suromin súrolópor hagyományos súrolóporokhoz hasonló, azzal a különbséggel, hogy a zománcot és a mázas felületeket nem karcolja (Mohs-keménysége: max. 2-3), és maró anyagokat sem tartalmaz, sőt inox felületek tisztítására is alkalmas.

Környezetkímélő fürdő tisztítás

A súrolópor összetételének 95%-át a zeolit nevű alumínium-szilikát alkotja, amely számos felhasználási területen jeleskedik. 

Súrolóporként egyszerre alkalmas sikálásra és porózus szerkezete miatt a szagok megkötésére is. 

A hozzá adagolt cirtomsav tovább növeli tisztító hatását.

Azok is taláhatnak környezetbarát alternatívát, akik a súrolószereket részesítik előnyben a súroló porokkal szemben. Az Ecoegg súrolószer – amellett, hogy kiemelkedően hatásos a legmakacsabb szennyeződésekkel szemben is, 100%-ban természetes összetevőkből készül.

Alapanyagát egy különleges agyagfajta adja, amelyet 1948-ban fedeztek fel egy  franciaországi falucskában, ehhez további természetes tisztítószereket adagoltak, hogy még tökéletesebb legyen a tisztító hatás, a kellemes illatról pedig a citrusolajok fő komponense, a limonén gondoskodik.

A tisztítószer használata roppant egyszerű. Elég egy nedves szivaccsal megpuhítani az anyag tetejét, és a szivacsra került mennyiséget már használhatjuk is. Szinte minden felület tiszítására alkalmas, és rendkívüli hatékonysággal bánik el a legmakacsabb szennyeződésekkel is.

Tisztítószer

Egy pillanat alatt tisztává varázsolhatsz vele akár karcolásra érzékeny felületeket, de bevetheted rozsdamentes acélon, csempén, sőt akár az ablakokon, a tükrön, a zuhanykabinon, edények és számos egyéb felületen is. 

Kellemes illatának köszönhetően pedig igazi wellnessélményben lehet részünk a saját fürdőszobánkban.

Persze az illatosításhoz segítségül hívhatunk akár illóolajokat is, amelyek – mivel 100%-ban természetes eredetűek – nem károsítják a környezetet, mégis intenzív illattal kápráztatnak el bennünket akár az egész lakás területén.

A MediNatural illóolajok szigorú, gázkromatográfiás, valamint fizikai, kémiai, mikrobiológiai megfelelőségi vizsgálatnak alávetett, laboratóriumban bevizsgált 100%-os természetes illóolajok, amelyek semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaznak. Ráadásul egyes olajokat akár takarításra, fertőtlenítésre is használhatunk.

Illóolajok

A MediNatural Ausztrál Teafaolaj minimum 42%-ban tartalmazza a hatásért felelős fő hatóanyagot, a terpinén-4-ol-t, amely párologtatva kellemes, frissítő, tisztító hatású. Emellett kiválóan alkalmas gombás fertőzések, zsíros bőr vagy haj, rovarcsípés, felületi bőrsérülés vagy pattanás tüneteinek enyhítésére is.

A természetes tisztítószerek sokoldalúan és kiemelkedően eredményesen alkalmazhatóak a lakás szinte minden pontján, használatukkal pedig a környezetünknek és saját egészségünknek egyaránt jót teszünk.