Blog
ECOEGG
Élelmiszerek
Étrendkiegészítők
Férfi higiénia
Mosás, Takarítás
Női higiénia
Szépség és Higiénia
Zero Waste
Szűrés törlése

4+1 környezetkímélő trükk a ragyogóan tiszta ruhákért

2021.09.02 16:40

A mosás nem a háztartásvezetés legszórakoztatóbb művelete, így pontosan megértjük, ha nem szívesen foglalatoskodsz vele, különösen annak tudatában, hogy legtöbbször nem is túl környezetkímélő a művelet. A korábban már megismert EcoEggel mutattunk egy környezetbarát alternatívát a ruhatisztításra, mostani blogcikkünkben további tippeket adunk, melyek segítségével gyorsan és hatékonyan lehetsz túl ezen a műveleten – ráadásul közben a környezetet sem terheled.

 

4+1 környezetkímélő trükk a ragyogóan tiszta ruhákért

1. Hatékony folteltávolítás

A napjainkban használatban lévő, modern mosógépek ugyan már hatékonyan szállnak szembe a foltokkal, de egyes, makacs szennyeződésekre kénytelenek vagyunk kiemelt figyelmet fordítani. A hagyományos folteltávolítókkal azonban sajnos igen könnyű melléfogni. Amellett, hogy használatuk gyakran nagy energiabefektetést igényel, károsíthatja a tisztítandó anyagot, allergizálhat vagy irritálhatja a bőrt.

Mosás

Az EcoEgg folteltávolító spray esetén ilyesmitől nem kell tartani, hiszen amellett hogy bőrgyógyászatilag tesztelt, hipoallergén, a kezelt szövetet sem károsítja. 

Használatához nincs szükség intenzív mechanikai behatásra, elég csak ráfújni a foltra.

A folyadék az anyag típusától függetlenül átjárja a foltot és hatékonyan távolítja el a szövetből.

Már kis mennyiségben is könnyedén száll szembe olyan makacs szennyeződésekkel, mint például vörösbor, gyümölcsök leve vagy fűfoltok, eközben nem károsítja a tisztítandó anyagot és a környezetet sem.

Az EcoEgg folteltávolító spray használatával időt és energiát takaríthatunk meg, miközben hatékonyan, mégis kíméletesen tisztítjuk a ruhákat.

2. Mélytisztítás

Egyes ruhadarabok, textíliák esetén gyakran nem elég a mosás vagy a felszíni folteltávolítás. Sokan inkább lecserélik a makacs foltokkal szennyezett anyagokat, mert a szennyeződés eltávolítása károsítaná az anyagot vagy az egészségre és a környezetre ártalmas vegyszerek használatát igényelné.

Az EcoEgg Folteltávolító krém hatékony megoldást kínál erre a problémára. Hatóanyagai nem toxikusak, nem okoznak bőrirritációt, így akár kézzel is felvihető a tisztítani kívánt felületre. Bármilyen anyagon alkalmazható, hiszen a hatóanyagául szolgáló növényi kivonat hatékony a foltokkal szemben, de kíméletes az anyaggal, a bőrrel és természetesen a környezettel szemben is.

A folteltávolító krém akár olyan különleges bánásmódot igénylő anyagokon is kipróbálható, mint például szőnyegek vagy bútorok huzatai.

3. Illatosítás

A mosás eredményessége nem csupán a látható dolgokon múlik, fontos mutatója a frissen mosott ruha illata is. Sokak számára éppen az illat miatt nem tudtak megfelelő alternatívát nyújtani a környezetkímélő mosószerek eddig, azonban most már erre is létezik megoldás.

Ugyan az EcoEgg Mosótojás megvásárolható illatosított formában is, az olyan alternatív mosószerek, mint a mosódió vagy a mosószóda nem adnak illatot a ruháknak. A Pure Vegan Mosóparfüm Aqua erre kínál megoldást.

Az öblítő helyett használható mosóparfüm allergén- és tartósítószermentes, ráadásul kifejlesztése során nem végeztek állatkísérleteket. 

A bőrt és a környezetet is kíméli, hiszen az illatát természetes illóolajok adják, a hozzáadott oldódást segítő anyagok pedig hozzájárulnak, hogy az illat minden ruhát maradéktalanul átjárjon. Elég 20-30 cseppet az öblítőrekeszbe csepegtetni, és egy egész mosásra való fantasztikus illatú ruha kerülhet ki a mosógépből.

Vegán mosószerek

Egy anyagdarabra csepegtetve és a szárítógépbe helyezve akár szárítás közben is illatosíthatjuk a ruháinkat, de ez utóbbi módszer alkalmazásával akár az autók levegőjének is kölcsönözhetünk kellemes aromát.

4. Mosógép fertőtlenítés 

Bár alapvetően a mosógép a tisztításra használt eszköz, időről időre magát a gépet sem árt megtisztítani, hiszen ezzel növelhetjük a hatékonyságát is. Amellett, hogy a vízkövesedés egy bizonyos használati idő után sajnos elkerülhetetlen, egy rosszul szellőző mosógép egy idő után kellemetlen szagúvá válik, vagy akár be is penészedhet – amit bizony a ruhákon is megtapasztalhatunk.

Az Ecoegg Mosógéptisztító tabletta hatékonyan lép fel a kellemetlen szagok ellen, eltávolítja a mosószer lerakódásokat és a vízkövet is 

Hatását a mosógép azon részein is kifejti, amelyeket kézzel nem lehet elérni vagy a mosógépünkbe pillantva nem is láthatunk. 

A Detox Mosógép Tisztító Tabletta használata roppant egyszerű, hiszen nincs más dolgunk, mint behelyezni egy tablettát a mosógép dobjába és – ruhák nélkül – elindítani egy hosszú, magas hőfokú mosóprogramot. A tabletta a legrejtettebb résekből és zeg-zugokból is eltávolítja a lerakódásokat, tisztítja a dobot és a mosószer adagoló tartályt, és a belső csöveket is, eközben a dob épségét nem veszélyezteti. Emellett nem tartalmaz káros vegyi anyagokat, amelyek később bőrirritációt vagy allergiás reakciót váltanának ki, vagy károsítanák a környezetet.

Bőrkímélő

A tabletta használata félévente – napi rendszerességű mosógéphasználat esetén havonta – javasolt; egy kiszerelésben 6 darab, vagyis egy átlagos háztartás számára 3 évre elegendő tabletta található.

Az Ecoegg Mosógéptisztító tabletta alkalmazása mindenképpen javasolt az EcoEgg mosótojásra való váltás előtt, mivel az illatosított, szintetikus mosószerek, öblítők elnyomják ugyan a mosógép kellemetlen szagát, de ez a teljesen tiszta, természetes alapú, káros vegyszerektől mentes mosószerek használatával érezhetővé válhat. A mosógép tisztítása után az EcoEgg mosótojás nem hagy lerakódást.

+1. Egyszerű praktikák bevetése

Egy kis odafigyeléssel garantáltan nem csúszik majd hiba a gépezetbe. A tökéletes mosás érdekében érdemes időt szánni az előkészületekre is. Ürítsük ki a mosandó ruhák zsebeit, nehogy egy véletlenül bennfelejtett zsebkendő az egész ruhaadagot kellemetlenül összeszöszözze. De hasonlóan kellemetlen lehet, ha aprópénz vagy egyéb apróságok, netán elektronikai eszközök maradnak a ruhák zsebeiben, mivel azok nemcsak, hogy tönkremehetnek, de a mosógép dobjában is komoly kárt tehetnek. Hasonló okokból érdemes felhúzni a cipzárokat mosás előtt, mivel az is kellemetlenül nekiütődhet a dobnak.

Szárítás

A ruhák szárítása pedig ebben a szép időben a szárítógép helyett a szabad levegőt javasoljuk, hiszen nem csupán sokkal takarékosabb és környezetbarátabb a szárítógép használatánál, de a szabadban szárított ruhák sokkal üdébbek is lesznek.