Blog
ECOEGG
Élelmiszerek
Étrendkiegészítők
Férfi higiénia
Mosás, Takarítás
Női higiénia
Szépség és Higiénia
Zero Waste
Szűrés törlése

Élet vegyszerek nélkül? Könnyebb, mint gondolnánk

2021.10.05 16:40

Élhetünk-e úgy, hogy mindennapjaink során nem vagyunk rászorulva arra, hogy környezetkárosító, allergizáló vegyszerek egész sorával találkozzunk? Elég csak végiggondolni, hogy egy átlagos napon hány helyen érintkezhetünk ilyen vegyszerekkel, és máris elbizonytalanodunk a választ illetően. Szerencsére azonban egyre több területen válhatók ki a szintetikus szépségápolási- és tisztítószerek természetes, vegyszermentes alternatívákkal.

Élet vegyszerek nélkül? Könnyebb, mint gondolnánk

A közkereskedelemben kapható higiéniás termékek, tisztálkodószerek és kozmetikumok sajnos ugyanúgy tartalmazhatnak környezetünkre és egészségünkre káros vegyszereket, mint a lakásunk és a ruháink tisztántartásához szükséges, közkereskedelemben kapható mosószerek, öblítők.

Szerencsére ahogy egyre gyarapszik a tudatos vásárlók tábora, úgy egyre több vegyszerektől és allergénektől mentes termék válik elérhetővé, amelyekkel kiválthatjuk a mindennapokban használt tisztálkodó- és tisztítószereket, az egyre egyszerűsödő beszerzési lehetőségeknek hála pedig egyre többen döntenek ezek használata mellett.

Az újszülöttek bőrének érzékenysége és speciális igényei miatt egyre több helyen kaphatóak immár megfizethető áron kifejezetten az ő igényeikhez igazodó natúr tisztálkodószerek, habfürdők, tusfürdők, samponok, amelyeket akár az egész család használhat. De mi a helyzet a dezodorokkal?

Számos közkereskedelemben kapható dezodor a bennük található alkohol miatt könnyedén kiszáríthatja a bőrt, emellett sok gyártó a mai napig használ alumínium sókat ezekben a termékekben, amelyek ugyan hatékony izzadásgátlók, de egészségügyi hatásuk a mai napig vitatott. Az aluminium sók mellett jelentős részük tartalmaz egyéb adalékanyagokat, amelyek környezetkárosítóak lehetnek, ráadásul sok esetben a csomagolásuk sem újrahasznosítható.

Natúrkozmetikumok

A Biola Bio Jázmin Krémdezodor környezetkímélő és bőrbarát megoldást kínál. A magyar fejlesztésű és gyártású natúrkozmetikum összetevői magas arányban ökológiai termesztésből származnak, nem tartalmaznak szintetikus adalékokat, kőolajszármazékokat, parabéneket és tartósítószereket, SLS-t és genetikailag módosított szervezeteket. A benne található  teafa-, eukaliptusz bio illóolajok és a mentol segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását. Az érzékeny bőrfelület ápolásához pedig a körömvirág és orvosi zsálya kivonata, valamint a shea vaj nyújtanak hatékony segítséget.

A termék nem tartalmaz sem alumínium sókat, sem alkoholt, fejlesztése állatkísérletek nélkül történt, csomagolása pedig újrahasznosítható polipropilén. 

A tudatos vásárlók számára ideális választás!

Ahogy a tisztálkodószerek és a higiéniás termékek terén, úgy a szépségápoláshoz használt kozmetikumokkal kapcsolatban sem kell feltétlenül lemondanunk bizonyos termékcsaládokról a tudatosság jegyében. Sokunk fejében élhet az a kép, hogy egy, az egészség- és a környezetvédelem mellett igazán elkötelezett hölgy nem élheti meg a nőiességét szépségápolási termékek, sminkek használatával, pedig szerencsére már nem csupán a különböző kozmetikumok, rúzsok, szempillaspirálok és egyéb, sminkeléshez szükséges eszközök érhetők el vegyszermentes és környezetbarát kivitelben, de még ilyen körömlakk is elérhető.

Tudatos szépségápolási termékválasztás

A Boho Körömlakkok „8 free” azaz 8 káros összetevőtől mentesen készülnek újrahasznosítható csomagolásban. Alapanyagainak 79%-a természetes eredetű, többek között pamutból, burgonyából, kukoricából, búzából és maniókából készülnek, mégis maximálisan tartósak és kitűnően fednek. Színét ásványi pigmentek adják.

A terméket állatokon nem tesztelték, vegán, ráadásul bio minősítéssel is rendelkezik. Használatakor nem vagyunk kitéve káros anyagok belélegzésének. Bátran használhatják kisgyermekesek, érzékeny bőrűek és alkalmi lakkozók is.

A saját szépségünkön és tisztaságunkon túl természetesen a közvetlen környezetünk tisztán tartására is oda kell figyelnünk. Szerencsére ezt is megtehetjük tudatosan kiválasztott, vegyszermentes tisztítószerek segítségével. Egy megfelelő szempontok szerint kiválasztott mosószer használata nemcsak környezetvédelmi szempontokból ajánlott, hanem a saját bőrünk épségének megőrzéséért is.

Mindezek mellett természetesen fontos szempont az is, hogy tisztító feladatát megfelelően lássa el. Az EcoEgg Súrolószer könnyedén elbánik makacs szennyeződésekkel is, miközben a kezelt felületet fényezi és védi. 

Az otthonunk bármely területén használhatjuk, egyaránt alkalmas karcolásra érzékeny felületek, rozsdamentes acél, csempe, sőt akár a zuhanykabin, ablakokok, tükrök vagy éppen erősen szennyezett edények tisztítására.

Súrolószerek

A súrolószer 100%-ban természetes alapanyagokból készül. Alapját egy különleges agyagfajta adja, amelyet 1948-ban fedeztek fel egy  franciaországi falucskában, ehhez további természetes tisztítószereket adagoltak, hogy még tökéletesebb legyen a tisztítóhatás, a kellemes illatról pedig a citrusolajok fő komponense, a limonén gondoskodik.

Az EcoEgg termékcsalád tagjait egy másik, környezetvédelmi szempontból igen kényes területen, a mosásnál is bevethetjük. Az Ecoegg mosótojás számos szempontból nagyszerű választás. Természetes alapanyagai 100%-osan kimosódnak a ruhából, így azok nem irritálják a bőrt, emellett hipoallergén, vagyis nem tartalmaz semmilyen káros kemikáliát, kőolaj származékot, optimalizáló adalékanyagot, fehérítőszert. A mosótojás 100%-ban újrahasznosított, rugalmas gumiból készül, így nem károsítja belülről a mosógépet, a benne található tisztítógolyók pedig nem mérgezik létfontosságú vizeinket.

Vegyszermentes mosás

Az EcoEgg mosótojás nemcsak környezetünk és bőrünk barátja, hanem a pénztárcánké is. A legnagyobb, 720 mosásra, 3 évre elegendő mennyiséget tartalmazó kiszereléssel számolva egy mosáshoz használt mosószer kevesebb mint 15 forintba kerül, így az EcoEgg napjaink leggazdaságosabb megoldását kínálja a bőrünkre és a környezetünkre is ártalmas kemikáliákat tartalmazó és felesleges hulladékot termelő mosószerek, öblítők kiváltására.

Kis odafigyeléssel kompromisszumok, lemondások és szokásaink gyökeres megváltoztatása nélkül is rengeteget tehetünk a vegyszermentes életért, ezáltal az egészségünket és a környezetünk épségét is védve.