Blog

ECOEGG
Élelmiszerek
Étrendkiegészítők
Férfi higiénia
Mosás, Takarítás
Női higiénia
Szépség és Higiénia
Zero Waste
Szűrés törlése

Manapság egyre nagyobb teret nyernek a mindenmentes, bio élelmiszerek. Szinte bármely üzletben megvásárolhatunk növényi alapanyagokból készült, gluténmentes, vagy éppen laktózmentes termékeket, amelyek tökéletes alternatívát nyújtanak azok számára, akik egészségesebb életmódot szeretnének élni, vagy akik valamilyen ételintoleranciában szenvednek.

Vagyunk egy jó páran, akik a tavasz beköszöntét egy kiadós takarítással “ünneplik” és felforgatják otthonukat az utolsó zugig. Az első napsugarak szó szerint rávilágítanak a gyermek tenyértől, vagy esőtől maszatos ablakokra, a porcicák táncára a spájzban lévő szekrény tetejére. Ilyenkor célszerű minden sarkot és nehezen elérhető felületet alaposan megtakarítani, azokat a szögleteket is, amelyeket az átlag hétköznapi, vagy hétvégi takarításkor figyelmen kívül hagyunk.

A Matcha egy zöld tea fajta, amelyet porrá őrölnek és ezt a port használjuk fel mi, fogyasztók. Jellegzetes zöld színe abból fakad, hogy a teanövényeket még a betakarítás előtt közvetlen napfénytől elzárják, így a növények magasabb klorofill -és antioxidáns tartalommal kerülnek betakarításra és ez eredményezi vibráló árnyalatát.

A mosás sokak számára elképzelhetetlen lenne öblítő nélkül, hiszen ettől lesznek a ruhák és egyéb textíliák igazán illatosak és puhák, valamint a vasalást is megkönnyíti. Mégis érdemes kipróbálni a mosóporokon, öblítőkön és egyéb tisztító géleken kívül valami mást - és ez pedig a mosóparfüm!

Előző heti blog cikkünkből megtudhattátok, hogy milyen felszerelések szükségesek a biztonságos szappankészítéshez, milyen alapanyagokat kell beszerezned, valamint megismerhettétek a hideg szappankészítési eljárást. Nem véletlen a jelző, hiszen egy meleg eljárásról is beszélhetünk, amelyet most fogunk bemutatni Nektek. Emellett recepteket mutatunk, amelyek kíméletesek a bőrnek és 100% természetes alapanyagokból készülnek.

A szappan nagyon megosztó az emberek körében: vannak, akik utálják, mert szárítja bőrüket, dehidratál és az illata is vegyszerekhez hasonló, mások pedig kifejezetten rajonganak illatáért, habosságáért és a jól bevált mosdószappant nem cserélnék le semmilyen más folyékony szerre.

Előző blog cikkünkből megtudhattátok, hogy mi is az a zero waste életmód, honnan ered és mi a lényege. Mai írásunk pedig iránymutatást nyújt azok számára, akik szeretnék kipróbálni ezt a fajta életformát és egy zöldebb, fenntarthatóbb jövőt építeni maguk és környezetük köré. Vágjunk is bele!

A Zero waste napjainkban igen felkapott kifejezés, amellyel szinte napi szinten találkozhatunk a szupermarketekben, a médiában és ruhaüzletekben is. Magyarul is több fordítás ismeretes, de a legtalálóbb talán a “nulla hulladék” meghatározás. Mai blog cikkünkből megtudhatjátok honnan ered a kifejezés, mi a meghatározása és lényege.