Blog

ECOEGG
Élelmiszerek
Étrendkiegészítők
Férfi higiénia
Mosás, Takarítás
Női higiénia
Szépség és Higiénia
Zero Waste
Szűrés törlése

Gyakran hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a férfiak semmiképp sem szeretnének tisztálkodószereik kiválasztásával és használatával a szükségesnél több időt tölteni. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy nem szabad ilyesfajta általánosítások mentén gondolkozni, így mai cikkünket a számukra készült termékek bemutatásának szenteljük.

Az elmúlt években egyre több helyen találkozhattunk az illóolaj kifejezéssel. Valószínűleg sokunk fejében ki is alakult már egy kép azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit is értünk alatta. Blogcikkünkben bemutatunk néhány területet, ahol hatékonyan alkalmazhatjuk őket.

Előző blogcikkünkben bemutattuk azokat a vitaminokat, amelyek segítségével felvértezhetjük szervezetünket a hűvös évszakokban különösen könnyen elkapható szezonális fertőzések ellen. E heti cikkünkben a testünk számára legszükségesebb ásványi anyagokkal folytatjuk.

Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, vigyünk be minél több vitamint, táplálkozzunk változatosan, halljuk ilyenkor mindenhonnan. De pontosan miért is van szükségünk ezekre az anyagokra, hogy védik az egészségünket? Blogcikkünkben bemutatjuk.

Élhetünk-e úgy, hogy mindennapjaink során nem vagyunk rászorulva arra, hogy környezetkárosító, allergizáló vegyszerek egész sorával találkozzunk? Elég csak végiggondolni, hogy egy átlagos napon hány helyen érintkezhetünk ilyen vegyszerekkel, és máris elbizonytalanodunk a választ illetően. Szerencsére azonban egyre több területen válhatók ki a szintetikus szépségápolási- és tisztítószerek természetes, vegyszermentes alternatívákkal.

Hiába nő egyre a választék a szupermarketek polcain különböző szépségápolási és higiéniás termékekből, sok gyártó sajnos a mai napig nem ismerte fel a fogyasztók egyre növekvő igényét olyan termékek iránt, amelyek nem allergizálnak és irritálják a bőrt, vagy amelyek a hagyományos termékek környezetbarát alternatívái lehetnek – pedig ez a két igény gyakran kéz a kézben jár és akár egyszerre is kielégíthető.

Az apró lábacskák és a selymes bababőr olyannyira elvarázsolnak bennünket, hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni, mennyi figyelmet és törődést is igényel egy kisgyerek bőre, egy tudatos család ráadásul amellett, hogy a baba bőrének legjobb megoldást keresi, igyekszik megtalálni a környezetünket kevésbé megterhelő lehetőségeket.

Az Arquebusade vizet az 1500-as években az élet elixírjének is nevezték. Ez nem véletlen, hiszen sokszor mentette meg a sérült katonák életét. Később a királyi udvarban az udvarhölgyek is előszeretettel használták bőrük ápolására ezt a 100%-ig természetes gyógynövénykivonatot, amely a mai napig lenyűgöz minket hatékonyságával