Blog
ECOEGG
Élelmiszerek
Étrendkiegészítők
Férfi higiénia
Mosás, Takarítás
Női higiénia
Szépség és Higiénia
Zero Waste
Szűrés törlése

Környezetkímélő és pénztárcabarát mosás? Az EcoEggel lehetséges!

2021.08.24 16:40

Az elmúlt években egyre többen ismerték fel, hogy környezetünk védelméért nem csupán szelektív hulladékgyűjtéssel tehetünk, hanem sok egyéb dologra is érdemes odafigyelnünk. Ilyen például a különböző természetes tisztító- és mosószerek használata. Ez utóbbira kínál környezetbarát alternatívát az EcoEgg mosótojás.

Környezetkímélő és pénztárcabarát mosás? Az EcoEggel lehetséges!

A hagyományos tisztítószerek csomagolása villámgyorsan a hulladékgyűjtőben végzi, ráadásul szennyező kemikáliaként létfontosságú vízkészleteinket is mérgezik. Éppen emiatt egyre szélesebb körben születik meg a természetes tisztítószerek iránti igény, és egyre több háztartásban élik reneszánszukat dédszüleink takarítási praktikái. Vannak azonban olyan területek, melyek kifejezetten nagy fejtörést okozhatnak azok számára, akik tudatosan szeretnék vezetni a háztartásukat. Ilyen például ruhamosás.

Ma már szinte elképzelhetetlen lenne az életünk modern, forgótárcsás mosógépek nélkül, és bizony időnk sem lenne kézzel és házi szappannal nekiállni a ruháink tisztításának, így ezen a területen szinte elképzelhetetlen, hogy egy az egyben visszatérjünk a hagyományos módszerekhez. Természetesen a mosógép kivlasztásakor és programozásakor minimalizálhatjuk a környezeti terhelést, ha energiatakarékos gépet vásárolunk, és csak azokat a ruhákat és textíliákat mossuk magas hőmérsékleten, amelyeket feltétlenül szükséges. A mosószerek, öblítők kiváltása azonban már nagyobb kihívást jelenthet – 

szerencsére azonban létezik könnyedén elérhető, környezetkímélő és pénztárcabarát megoldás!

A mosáshoz használt anyagok kiválasztása már a környezetvédelmi szempontok figyelembevétele nélkül is hosszas utánajárást igényelhet. Hiába hatékonyak, számos mosószer és öblítő tartalmaz olyan vegyi anyagokat, amelyek allergizálhatnak, bőrirritációt okozhatnak. Különösen nagy odafigyelésre van szükség, ha egy háztartásban élünk idősekkel, kisgyermekekkel, akiknek a bőre különleges figyelmet és törődést igényel.

Miért az EcoEgg?

Az EcoEgg mosótojás olyan megoldást kínál, mely egyszerre kíméli a bőrünket, a környezetünket és a pénztárcánkat is. Ráadásul a használata is roppant egyszerű, hiszen csupán a mosandó ruhák közé kell helyezni.

Mosószer érzékeny bőrre

A mosótojás hipoallergén, nem tartalmaz kemikáliát, kőolajszármazékot, optimalizáló adalékanyagot, fehérítőszereket. Külső burkolata 100%-ban újrahasznosított, rugalmas gumiból készült, amely nem tesz kárt sem a mosógép dobjában, sem a mosásban lévő ruhákban. Mivel az EcoEgg mosótojásban található anyagok nem allergizálnak, és kíméletesek a bőrrel, az ágyneműktől kezdve a sportruházatokon át a kisgyermekek és idősek ruháiig mindenfajta textília tisztítására alkalmasak, ráadásul maradéktalanul kimosódnak minden anyagból, így az ekcémával küzdők számára is garantálják az irritációmentességet. A termék használatát az Allergia UK és az Angol Ekcéma Szövetség is támogatja.

Az EcoEgg megalkotásakor igyekeztünk odafigyelni, hogy a lehető legszélesebb körben elégítsünk ki minden felmerülő igényt.

A mosótojásra vágyók három különböző kiszerelés és illat közül válogathatnak. A tojásba való ásványi és tisztítószer golyócskák 70, 210 és 720 mosásra elég mennyiséget tartalmazó kiszerelésekben vásárolhatóak meg, melyek egy átlagos család mosási szokásait figyelembe véve 4 hónapra, 1 vagy 3 évre biztosítanak elég tisztítószert a mosáshoz. A legnagyobb, 720 mosásra, 3 évre elegendő mennyiséget tartalmazó kiszereléssel számolva egy mosáshoz használt mosószer kevesebb mint 15 forintba kerül, így az EcoEgg napjaink leggazdaságosabb megoldását kínálja a bőrünkre és a környezetünkre is ártalmas kemikáliákat tartalmazó és felesleges hulladékot termelő mosószerek, öblítők kiváltására.

Természetesen a mosószerek tisztító funkcióján túl az EcoEgg a ruhák illatosításáról is gondoskodik. Az illatmentes alaptermék mellett elérhető Tavaszi Virág és Friss Pamut illatot kölcsönző változata is. Akik pedig saját illatokkal kísérleteznének, azok számára mosóparfümök vagy esszenciális illóolajok használatát javasoljuk, melyekből már pár csepp is képes intenzív illatot kölcsönözni egy egész mosásra való ruhamennyiség számára.

Ruha illatosítás

Az EcoEgg mosótojás használata mellett vízlágyítóra sincs szükség, mivel a mosótojás külső burkolatába kerülő tudományosan kifejlesztett, mosószóda alapú tisztítógolyók ionizálják a vízben található oxigénmolekulákat, ezáltal megemelve a víz PH értékét, amelynek következtében vízlágyító hatás lép fel. Az ionizált oxigénmolekulák ráadásul könnyedén behatolnak a textilszálak közé, és anélkül távolítják el a szennyeződéseket, hogy károsítanák vagy kifakítanák az anyagokat.

Mi van a tojásban?

A biológiailag lebomló, tisztító hatásáról ismert nátrium-karbonát, azaz mosószóda alapú, fehérszínű golyók mellé egy turmalin nevű kristályos anyagot tartalmazó, fekete színű golyó kerül, amely tovább fokozza a szennyeződések eltávolításának hatékonyságát a textilszálak közül. A kétféle tisztítógolyó együttes hatásának köszönhetően az EcoEgg könnyedén felveszi a versenyt bármely közkereskedelemben kapható tisztítószerrel – mindezt gazdaságosan és környezetünkre, egészségünkre ártalmas adalékanyagok használata nélkül.

A mosótojásba egy csomag fekete és két csomag fehér golyó töltendő, a tojást pedig egyszerűen csak be kell helyezni a mosógép dobjába a tisztítandó ruhák, textíliák közé.

Egyaránt használható színes, fehér és sötét ruhákhoz, valamint kényes textíliákhoz. 

Alacsony hőfokú mosás esetén is maximálisan kifejti hatását, de 60 fokon is biztonsággal alkalmazható. Magasabb hőmérsékleten, ruhák kifőzéséhez azonban nem javasolt a használata.

Teregetés

A legtökéletesebb eredmény eléréséért a mosótojás használata előtt érdemes átmosni a mosógépet egy 90 fokos mosóprogrammal vagy egy EcoEgg Mosógéptisztító tablettával. Hogy a mosógolyókban található anyagok minden ruhát egyformán átjárhassanak, ajánlott elkerülni a mosógép dobjának megtömését, hogy a ruhák, textilek szabadon mozoghassanak benne. 

Az EcoEgg hatékony, egyszerű, gazdaságos és kíméletes alternatívát kínál mindazok számára, akik felelős döntéseket szeretnének hozni, és tennének a környezet megóvásáért.